Harry Potter and the deathly hallows part 1

Okej så dags att prata om den nyaste Harry Potter filmen!

Jag var faktiskt riktigt nöjd med den här filmen. Den fick verkligen med de viktiga delarna som boken hade (okej den del av boken som nu var med). Man ser hur Ron och Hermione verkligen gillar varandra och det är så sött o se Harry och Ginny tillsammans. Väl gjort med "rymmen för Harry" och bröllopsfesten. Synd bara att de utelämnade Viktor Krumm, men samtidigt så gjorde det inget - de löste det galant!
Vet inte riktigt hur jag ska förklara filmen, för man måste verkligen se den själv för att förstå.
Men bästa norska översättningen på: "I didn't catch the snitch with my hands the first time. I caught it with my mouth." ‎"Jeg tok ikke snoppen med hånden første gang, jeg tok det med munnen!" Helt awesome! Hahaha vi skrattade så mycket! Riktigt kul ^^ The Golden Snitch = Det Gyldene Snoppen xD Hahaa norska översättningar asså xD
Och hur de lyckades avsluta första delen var riktigt bra. Trots att det egentligen nog inte ska ske just då, så var det väldigt bra gjort!

5/5 stjärnor från mig!

Thank you for an amazing movie!

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyys!

Okej så nu är det fredag och veckans arbete är slut! Eller inte.... har fortsatt en uppgift kvar ikväll - nämligen att köra och hämta J från hockeyträningen. Plus att jag på söndag måste gå upp och typ städa huset innan K och A kommer hem från Bryssel.

Men ikväll är det alltså fredag och vi taggar till inför Harry Potter! Med norsk text dock, vilket kommer bli väldigt irriterande ^^ Ute plingar klockorna för Glassbilen kör omkring. Hihi mysigt faktiskt. Lät som en släde på julafton typ ^^
Men Harry Potter and the Deathly Hallows var ju en så otroligt bra bok och visst, filmen har fått massa olika sorters kritik, därför ska jag typ försöka recenssera den sen eller imon. Vi får se. Och kinon går jag på med M och med S.P. Ska bli väldigt väldigt myysigt :D


Vad har jag annars gjort idag då?
Jag vaknade däromkring tio i sju. Fan va jobbigt det var att kliva upp asså :o Extremt! Gick i alla fall upp tillslut och väckte K och T vaknade av sig själv. Var uppe och fixade med frukost och med T och J's matpakker. (de var faktiskt nöjda efteråt!). Sen när alla ätit frukost följde jag T till skolen, gick sen hem och sov till tolv. Sov så uselt under natten så det behövdes. Sen var det att tvinga sig upp igen, satt vid datorn typ en timme och sen duscha jag och gick tillbaka upp till huset. Där strök jag skjortor o så, sen hämta T från SFO - de såg Løvernes Konge! För att vara första gången så var jag faktiskt nöjd med den på norsk ^^ Dock låter de verkligen inte som om de är "inne" i rollerna - de som gör rösterna :p

Hem därifrån, köra K till en kompis, sen köra J till hockeyn och nyss kom deras typ kusin och ska passa på dem ikväll och imon! Härligt för mig! Får i alla fall ledigt en stund innan jag må gå tillbaka upp och köra för o hämta J igen.

Så ikväll alltså står Harry Potter på menyn och vi får se hur mycket mys vi hinner med utöver det!
Får sen även se hur det blir med den där recenssionen, men vi höres väl senare eller imon!
Ciao!

Vill sooova!

Okej, så det är torsdag, klockan är runt kvar i tio och jag är så trött så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Men, så är man ju självklart barnvakt och får inte sova förrän J och K går och lägger sig runt sådär elva! Fan ska jag ta mig till :( Visst inte så långt kvar, men jag är liksom trött nu!

Aja, om dagen då.
Vaknade i morse, gick upp till huset efter frukost (2 mackor med räkost = yummi!). Där var det att skynda på T och J så de kom iväg till Skolen. Och sen åkte jag med K och A in till Oslo för att sedan köra hem bilen därifrån. När jag kom hem så har jag läst och grejat lite. Typ packat inför att sova här uppe i Huset. Har gosat massor med Findus (: Hämtade T och hans bäste vän D från Skolen och de fick göra läxorna sammen och sedan spelade de Lego Indiana Jones på ps3. Glad faktiskt att jag slapp vara så mycket med dem, för det är inte alltid jag orkar med de två när de är sammen.
Sen gjorde jag fiskburgare som jag o gutterna åt. Det var faktiskt gott må jag säga. Sen åkte D hem och T fick byta om inför fotballsträningen. Körde honom, när jag kom hem läste jag lite the Return of the King, körde sedan J till sin fotballsträning (på samma ställe som T fast utomhus. Uhja!) Körde hem T, fick honom i badet, försökte fixa med datorn så internet skulle fungera, sen var det att få T att ta på sig pyjamas och sen åka tillbaka för att hämta J. J's träning slutade lite senare så ringde K så han skulle få T till att lägga sig - vilket han inte lyckades med! Fick i alla fall isäng honom strax efter åtta (hade velat ha honom i säng strax efter sju... dåligt). Men sen så har man typ bara sett på Charmed och bara längtar efter att killarna ska sova så jag också får göra det! Är dock mkt glad för att internet just nu visat sig på sin goda sida. Hoppas bara att det varar :o

Aja, natti natti om ett par timmar.

Onsdag 17/11 del 2

Okej så nu blev det en del 2!

Först o främst... kom ju en inspektör o inspekterade typ de öppna spisarna som familjen hade och FAN så jävla snygg han var! Shit! Hur kul som helst var det ^^ Trevlig var han också!
Men sen så gick han och jag tog det lite lugnt innan jag gick och hämtade T från SFO. Vart riktigt seg idag alltså. Så måste man ju prata om träffen i Svenska kyrkan. Kan ju inte påstå att jag vart nöjd! Jävla irriterande alltså! Och S.G ignorerade mig typ vilket gjorde mig upprörd fan! Så GÖR man inte :( Men men vi får se, ska ju försöka snacka med honom o se fall han vill träffas nåt mer. Och pepparkakorna... fan va misslyckat! Smakade inte ens riktigt! Degen var inte god den heller, men jag var dum nog att äta massa ändå, så lär ha riktigt ont i magen imon asså!
Tog sig hem nu i alla fall. Och snackar lite med M. Saknar honom faktiskt, trots allt jobbigt med S.G... fan varför ska killar vara så komplicerade?

Aja, vet inte vad jag ska skriva mer faktiskt tyvärr. Är riktigt less faktiskt. Och sjukt trött, plus förkyld vilket gör mig bara tröttare.
Får väl sova snart. Sleep tight all night!

Onsdag 17/11 del 1

Jag hoppas i alla fall att detta blir del 1 och nästa ikväll blir del 2. Men vi får se hur det blir ;D

Idag i alla fall har jag sovit uruselt! Jag vaknade vid tolv (gick väl o lade mig vid 23.00 igår) och ser att jag inte släckt alla lampor. Något mycket irriterande. Plus att jag vaknar hela tiden under natten av att jag inte kan andas. Tack jävla förkylning. Extremt störande. När klockan ringer så Oooorkar jag inte gå upp! Men sätter ännu ett alarm och går upp vid tio i åtta. Blir tyvärr 10 min sen till jobbet och precis när jag kommer upp springer K därifrån. J och T är klara att gå till skolen så vi tar och traskar direkt. Vilket betyder att vi fick stå utanför skolen i typ 20 minuter! KALLT!
Roande var det dock då det blev stor uppståndelse på Skolen när jag sa att jag tror att Julenissen är en Uggla. De skrattade gott när jag lade fram bevisen: Tomten säger; Ho ho ho! Ugglan säger; Hoo hoo hoo. Tomten åker i en brun släde i luften om Natten. Ugglan är (ibland) brun och flyger på jakt om Natten. Tomtens vita skägg = Ugglan är lite vit om magen.
Alla bevisen finns där! Döm själva ;) Tomten är en uggla.


Så det var lite roligt :p
Sen gick jag hem till mig, läste lite, somnade, gick upp o duschade, lagade mig lite havregrynsgröt, skyndar upp till huset för nån ska komma och inspektera typ spisarna eller nåt. Och när han inspektören kom... JÄVLAR vad snygg han var! Det är norrmän som han som ger dem så gott rykte! Riktigt läcker och trevlig var han ;) Tyvärr var jag för feg för att fråga honom om hans ålder och så, men han kan nog inte vart äldre än 25.
När han väl gått sen, så kom hans kompanjon och väntade på honom. Han trodde att han var kvar inne i huset, vilket han inte var ju. Så han ringde på och jag sa som de var och när väl snyggingen kom, så vet jag att de började snacka om mig ^^ Mohahahha! För de typ tittade på huset o så ;p Haha inte många svenska tjejer som öppnar dörrarna för dom kanske xD

Sen satte jag mig och fortsatte att läsa the Return of the King. Den är sjukt jäkla bra asså! Sen smet jag nyss ner då till mig för att få hänga upp den rena tvätten och lite sånt. Och såklart hinna skriva ett blogginlägg ^^

Eftermiddagen bjuder på lite barnpassning och sen en tripp till Svenska kyrkan där vi ska laga pepparkakor och göra pepparkakshus! Woho det ska bli riktigt kul :D Älska PÄPPAJCHACHÅJ! Så när jag kommer hem från det lär jag förhoppningsvis skriva ett inlägg till :)

Ha de bäst sålänge!

Tisdag

Japp jag ska försöka vara bättre på det här med att blogga ^^ Men jag är under upplärning fortfarande :p Och det är segt att komma ihåg att göra det ^^ Min mini pc är nog smidigare till sådant men batteriet är ju som det är och internetmottagaren samma sak...


Men till dagen!
Gick upp tio i åtta, klädde på mig och gick upp till huset. Blev faktiskt lite sen idag pga att jag faktiskt åt frukost innan! Kändes sååå härligt nu när man är klar med penicillinet! Följde Trygve till skolan, gick hem o läste lite. Sen åkte jag ner till Sandvika och träffade S.S. Vi hade bestämt oss för att kolla upp gymmet igen. Nu säger de att de väntar på något papper från kommunen. Så ska väl öppna nu nån gång i November! Så sjukt sugen på att träna!
Därefter gick jag till DnB nor och frågade vart sjutton mitt Visa kort är någonstans! Beställde det för 3 veckor sedan. Får veta att de skickades ut 3 dagar efter att jag sänt efter det, men att de tagit tillbaka det eftersom mitt namn inte står på Brevlådan och att c/o adressen var borta för det inte står så i folkregistret. TACK säger jag! -.-' Så nu är det bara att fortsätta vänta.
Sen bar det av hemmåt. Bussen var dock typ 15 min försenad så blev jävligt tjurig. När jag gick av bussen så bestämde jag mig för att gå upp till Huset direkt och fixa lite så det gjorde jag. Det var en lugn timme och jag fick gjort massor. Sen gick jag ner till mig och somnade. Det var grymt skönt! Vaknade vid tjugo i två och då gjorde jag mig 2 korv med bröd som jag smaskade i mig. Därpå gick jag upp till huset igen. Strök några skjortor och sen gick jag vid halv fyra och hämtade T. Han var på gott humör och vi började med läxor (som han inte blev klar med förrän långt senare). Värmde älgkarbonader och kokade potatis till middag. Kul att killarna avskyr potatis och att det är vad familjen äter mest. När maten var uppäten, så fortsatte jag o T med hans läxor. Tillslut (45 minuter efter jag egentligen slutat) så blev han klar och jag kom väl ner till mig 15 minuter efter det. T är duktig på att hålla mig kvar.
Sen när jag väl var nere hos mig har jag fan inte gjort mycket. Pratat med lite folk på msn och sett Alvin and the Chipmunks! Sjukt söt film asså ^^ Trodde jag verkligen inte att den var. Sen så var det väl bara att lyssna musik och tjaaa.. nu bloggar jag!

Imon taggar vi för PÄPPAJCHACHÅJ!!! Mumma ska det bli! Äta massa deg ^^ Hihihi Och så får vi se om S.S följer med annars har jag S.P och M där. Och lär ju få träffa S.G igen. Hoppas de är bra mellan oss.
Nu blir det nog natta. Får försöka blogga imon igen (:

Natta!!


Måndag 15/11-10

Oj hoppsan! Här har jag inte skrivit på väldigt väldigt länge! Största nyheten är att jag nu har bott i Norge i 11 veckor! Helt sjukt otroligt! Och så mycket har hänt här!

Det första och viktigaste att säga är väl kanske att jag älskar familjen jag bor hos, de nya vänner jag har fått är helt underbara och jag trivs bättre i Norge än jag gjort på länge hemma i Sverige!

Och det som senast har hänt... tjaa... jag har varit på krogen i Norge 2 gånger. Det har sugit båda gångerna. Jag umgås mest med S och M, två sjukt goa tjejer! Sen så är det massa andra underbara från 18+ träffarna i Svenska kyrkan som pågår varje onsdag. Jag och S umgicks med en annan S från 18+ träffarna i fredags. Det var väldigt trevligt, men jag kommer inte ihåg särskilt mycket och då skyller jag på att man inte ska blanda penicillin och alkohol!

Idag så har jag beslutat att fortsätta aktivt med bloggen, mest eftersom jag blev inspirerad av J - ytterligare en tjej från 18+ träffarna. Hennes blogg var väldigt bra och jag vill nu också ta tag i min blogg.




Så idag har jag vaknat, tagit mina sista tabletter (har varit sjuk ett tag, nån halsinfektion). Sedan var det bara att klä på sig, gå upp till huset, följa T till skolen, gå tillbaka hem, sova lite till, gå upp o duscha, sen upp till huset och fixa lite med tvätten, sen gick jag tillbaka till T's skola och där beslutades det att han skulle följa med sin bästa vän D hem. Det var mycket tacksamt för mig, för då kunde jag stryka några skjortor som jag inte hade gjort. Det blev till att plocka lite smått, sen smet jag ner till mig och åt lunch (klockan var kanske 14.30). Därpå gick jag upp till huset strax innan 16.00 och plockade lite. Sen satte jag mig och läste Lord of the Rings - the return of the king (alltså 3 boken på engelska). Grymt bra är den, de andra var de också!
T kom hem från D vid kanske 16.45 så började vi spela lite kort. Han är väldigt flink till att lägga passianser (eller hur de nu stavas ^^ ). K (värdmamman) ringde mig och sa att hon skulle bli lite sen, så jag slutade väl inte förrän runt 18.00 kanske. Nu sitter man alltså nere i leigliheten och funderar på vad man ska göra för middag till sig själv. Mat ingår nämligen inte för mig i min familj. Lite synd, men det gör inte så mycket. Mamma och pappa är världens bästa och de förser mig med lite svensk mat, så jag slipper lägga ut så mkt av mina pengar på det. Dock får jag väl försöka fixa lite nu med ordentlig mat.

Aja, får se om jag kanske skriver senare ikväll innan jag ska sova, eller så blir det väl imorgon hoppas jag. Måste allt bli bättre på att uppdatera ^^

RSS 2.0